Samuli Mänttäri

RAUTA REISKA

KOTONA SAA PAREMPAA. (tulossa)

 

KORSOLAINEN KOTIRUOKA 2. painos (Rauta Reiska 10/2019) vuonna 2015 ilmestyneestä huumorilla höystetystä keittokirjasta. Korsolainen kotiruoka on edullista ja mutkatonta, mutta silti maukasta ja jopa kaunista. Raaka-aineina on käytetty uskollisesti Korsossa kasvaneita heiniä ja sieniä mahdollisuuksien mukaan, sekä tietysti paikallisia marketteja. Korsolainen tietää että "kotona saa parempaa". Kirjan kaikki reseptit ja valokuvat ovat kirjailijan omaa käsialaa. 


KORSOLAINEN JÄLKIRUOKA (Rauta Reiska 2018) todistaa jälleen, että "korsolaisten kotona saa parempaa". Kirja sisältää korsolaisten omilla resepteillä tehtyjä erilaisia jälkiruokana nautittavia tuotoksia. Resepteissä on käytetty oman puun omenoita, oman kasvimaan yrttejä, oman viinakaapin viinoja, lähikaupan eineksiä, mökiltä poimittuja marjoja... semmoisia tavallisen perinteisiä jälkiruokia joita jo mummo teki aikoinaan. Useisiin resepteihin liittyykin jokin vanha tarina. Valokuvat on otettu kirjailijan omalla, hiukan edellistä paremmalla kameralla, mutta vanhalla korsolaisella amatöörikuvaajan otteella korsolaisten omissa keittiöissä.


KORSOLAINEN KOTIRUOKA (Arktinen Banaani 2015) on huumorilla höystetty keittokirja. Korsolainen kotiruoka on edullista ja mutkatonta, mutta silti maukasta ja jopa kaunista. Raaka-aineina on käytetty uskollisesti Korsossa kasvaneita heiniä ja sieniä mahdollisuuksien mukaan, sekä tietysti paikallisia marketteja. Korsolainen tietää että "kotona saa parempaa". Kirjan kaikki reseptit ja valokuvat ovat kirjailijan omaa käsialaa.