RAUTA REISKA

Samuli Mänttäri

KOTONA SAA PAREMPAA (Rauta Reiska 2020) tavoittelee eettisempää ja ekologisempaa elämää. Maukkaiden reseptien lisäksi lukijoita hemmotellaan oivaltavalla kierrätyshenkisellä taiteella ja naiskauneudella. Reseptit ovat Samulin tyylin mukaisesti helppoja kotikeittiössä toteutettavia ruokia. Mummin kasvishernekeittoa lukuun ottamatta, kaikki reseptit ovat Samulin käsialaa. Marenkina piirakan päällä kauan odotettu herkkusuiden ylistämä, epäonnistumisen kautta syntynyt, mutta huippuunsa hiottu jälkiruoka, Samulin "Puolukkarupunen". Designerinakin tunnettu kirjailija paljastaa kirjassa myös legendaarisen Rauta Reiska – tekstiilikuosin taustat ja kuinka olohuoneessa syntynyt idea kasvoi valmiiksi tuotteeksi.

 

KORSOLAINEN KOTIRUOKA 2.painos (Rauta Reiska 2019) on huumorilla höystetty keittokirja. Korsolainen kotiruoka on mutkatonta, mutta silti maukasta ja jopa kaunista. Raaka-aineina on käytetty uskollisesti Korsossa kasvaneita heiniä ja sieniä mahdollisuuksien mukaan, sekä tietysti paikallisia marketteja. Korsolainen tietää että "kotona saa parempaa". Kirjan kaikki reseptit ja valokuvat ovat kirjailijan omaa käsialaa. 


 

KORSOLAINEN JÄLKIRUOKA (Rauta Reiska 2018) todistaa jälleen, että "korsolaisten kotona saa parempaa". Kirja sisältää korsolaisten omilla resepteillä tehtyjä erilaisia jälkiruokana nautittavia tuotoksia. Resepteissä on käytetty oman puun omenoita, oman kasvimaan yrttejä, oman viinakaapin viinoja, lähikaupan eineksiä, mökiltä poimittuja marjoja... semmoisia tavallisen perinteisiä jälkiruokia joita jo mummo teki aikoinaan. Useisiin resepteihin liittyykin jokin vanha tarina. Valokuvat on otettu kirjailijan omalla, hiukan edellistä paremmalla kameralla, mutta vanhalla korsolaisella amatöörikuvaajan otteella korsolaisten omissa keittiöissä.


KORSOLAINEN KOTIRUOKA (Arktinen Banaani 2015) on huumorilla höystetty keittokirja. Korsolainen kotiruoka on edullista ja mutkatonta, mutta silti maukasta ja jopa kaunista. Raaka-aineina on käytetty uskollisesti Korsossa kasvaneita heiniä ja sieniä mahdollisuuksien mukaan, sekä tietysti paikallisia marketteja. Korsolainen tietää että "kotona saa parempaa". Kirjan kaikki reseptit ja valokuvat ovat kirjailijan omaa käsialaa.